RESTAURANT PALERMO Restaurant Lleida Lleida

¿Coneixes el T-Bone?

Un tall de carn diferent, que no estem acostumats a veure en els restaurants.

01/03/2017

Tall amb forma de T

La paraula bone significa os en anglès. Pel que el nom ja ens indica que és un tall en forma de T. Es tracta d'un peculiar tall que no es dóna en el nostre entorn, sinó en països de llengua anglosajona. Es realitza de forma transversal a les costelles i té com a resultat un costellam amb un os en forma de T en el medi; que separa dues parts diferents de carn, una a cada costat de l'os i les dues exquisides. Dèiem al principi que el T-bone és un tall meravellós perquè reuneix dues peces de carn suculentes: el filet i l'entrecot. La part més petita és la del primer i la més gran del segon.

Diferencia entre tall i peça

Aquí em de fer una aclariment. No és el mateix el tall que la peça. El tall com el seu nom ens indica és la forma de seccionar la carn i la peça són les parts senceres és a dir: un llom, un solomillo, etc.
El tall es realitza de la part baixa del llom de la vaca. No obstant això, existeixen vàries classes de T-bone per què en alguns casos es realitza en una part més alta del llom que inclou dues parts d'entrecot i cap de solomillo. Una controvèrsia mes en el món de la gastronomia, encara que podem assegurar que el T-bone clàssic si conte solomillo.
El T-bone steak sol tindre uns tres centímetres d'espessor en el regne unit. Als Estats Units és una mica més fi i originàriament, el grossor hauria de ser idèntic al diàmetre d'una moneda de quart de dòlar.
El bestiar boví pot ser vedella, cap de bestiar vella o bou en funció de les tradicions de cada zona. Si es tracta de bou o cap de bestiar vella, cal tenir en compte que ha de transcórrer almenys un mes des de la matança perquè les fibres de la carn es flexibilitzin.


Malgrat no ser un tall molt conegut a Espanya s'esta obrint camí amb força pel seu sabor i l'exclusivitat de poder menjar filet i entrecot en una mateixa peça.